Onbegrepen gedrag bij mensen met een dementieel syndroom

Het omgaan met mensen met een dementieel syndroom lukt beter indien je het gedrag begrijpt. Deze training levert je handvatten in het herkennen en begrijpen van dit gedrag met als belangrijk effect dat door jouw omgang de eigenwaarde van deze mensen versterkt wordt / gehandhaafd blijft. Desgewenst wordt hierbij gebruik gemaakt van een rollespelacteur. Hierin werkt leerKracht samen met Jan van der Lans.

Over Jan van der Lans

Mijn naam is Jan van der Lans. Ik ben 79 jaar en heb in vroegere tijden aan theatersport gedaan. Al enige jaren werk ik samen met Rinus als trainingsacteur in zorgcentra. Mijn werk is het uitbeelden van onbegrepen menselijk gedrag, met name dat van cliënten met een dementieel syndroom.

Tijdens de training verdiept mijn optreden de problemen waarmee cursisten in de praktijk te maken hebben. De wisselwerking tussen de coaching van Rinus en mijn acteren is een evenwichtig geheel, waarin ook humor een plaats heeft. Mijn gevorderde leeftijd werkt goed in de verhouding tot de cursisten en de rollen die ik speel.

Neem contact op met leerKracht voor meer informatie over deze training.